Om

IMG 3787

Jeg fikk min første hund da jeg var 12 år, og siden har hundeverdenen åpnet seg mer og mer for meg. Jeg gikk på Lundqvist Hundeskole med den engelske cocker spanielen Sorry, og fortsatte der da jeg fikk leonbergeren Lanis i 2001. Interessen for hund ble enda større. Jeg konkurrerte masse i lydighet og vannredning med Lanis, og trente spor, agility og mye mer. I 2003 utdannet jeg meg til hundeinstruktør ved Lundqvist Hundeskole, hvor jeg jobbet frem til 2013.

Interessen for fysioterapi, massasje og rehabilitering kom da Lanis skadet seg og revnet et korsbånd. Etter en stund fikk hun også sekundære problemer pga dette og jeg begynte med opptrening av henne.

I 2010 fikk jeg endelig mulighet til å utdanne meg til hundefysioterapeut ved UPH (utbildningscentrum för profesionell häst, hund och humanvård) i Kvänum, Sverige.

2011 begynte jeg ved Biodyr i Danmark. Utdannelsen ga meg enda mer kunnskap og fordypning om fysioterapi og rehabilitering for hund.

2013-2014 gikk jeg videreutdanning ved hundeskolen til veterinær Are Thoresen i Sandefjord. 

Jeg ønsker hele tiden å videreutdanne meg, både innenfor fysioterapi og hundefaglig. Jeg går derfor ofte kurs andre steder. 

Med egne hunder synes jeg det er viktig å være allsidig. Jeg trener derfor "det meste" av hundesporter med de. Alt fra søk, lydighet til vannredning og spesialsøk. 

© Hilde Iren A. Solberg, 2020